Thuiswerken: heeft de werknemer recht op? - Croes Wever Ruiz - Attorneys At Law - ArubaCroes Wever Ruiz – Attorneys At Law – Aruba

Thuiswerken: heeft de werknemer recht op?

August 15, 2020

Als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen die door de overheid zijn genomen ter bestrijding van de verdere verspreiding van de coronavirus, zijn sinds medio maart veel werknemers gaan thuiswerken. Dit was ook op advies van de overheid. Langzamerhand worden de coronamaatregelen versoepeld en begint het leven weer te stabiliseren waardoor werknemers opgeroepen worden om weer op kantoor te komen werken. Mag je als werknemer eisen dat je thuis moet blijven werken uit zorgen over het coronavirus? Nee.
De rechter heeft op 16 juni 2020 (voorlopig) geoordeeld dat het zeer algemeen geformuleerde overheidsadvies over zoveel mogelijk thuiswerken niet zo ver ingrijpt op de specifieke rechtsverhouding tussen werkgever en werknemer. Er zijn wel situaties waarin het onder goed werkgeverschap valt om iemand thuis te laten werken, bijvoorbeeld een werknemer met een kwetsbare gezondheid, maar een werknemer kan uit het overheidsadvies geen absolute rechten ontlenen.

Sitemap | Privacy Policy | Disclaimer